Aasa

aasaAasa on 2000–5000 euron suuruinen kulutusluotto, jonka kesto on puolesta kahteen vuotta. Lainaa voi hakea verkossa ympäri vuorokauden. Lainahakemus pyritään käsittelemään nopeasti, jopa samana päivänä – ei kuitenkaan viikonloppuisin tai iltaisin. Käsittelyn jälkeen varsinainen lainasopimus toimitetaan hakijalle allekirjoitettavaksi postissa tai sähköpostitse.

Lainasopimuksen solmimisen jälkeen asiakkaalla on vielä 18 vuorokauden peruutusoikeus. Kuluttajansuojalain mukaan tältä ajalta on kuitenkin maksettava lainan todellisen vuosikoron mukainen korko ajalta, kun laina on ollut käytössä. Muita kuluja ei peritä.

Aasa-lainan saannin vähimmäisehtona ovat 20 vuoden ikä ja kunnossa olevat luottotiedot, jotka tarkastetaan Asiakastieto Oy:n rekisteristä. Hakijan on asuttava vakituisesti Suomessa. Muuten tilanne arvioidaan asiakaskohtaisesti. Myönnettävä lainan enimmäismäärä ei riipu aiemmasta asiakkuudesta, vaan Aasa-lainaa voi hakea tarvitsemansa määrän.

Aasa Oy:n lainoissa on käytäntönä, että hakija saa koko hakemansa lainasumman. Järjestelypalkkiota ei siis vähennetä hakijan tilille siirrettävästä summasta tai veloiteta ensimmäisessä kuukausierässä, vaan se lisätään lainasummaan ja maksetaan takaisin osissa kuukausierien yhteydessä.

Aasa-lainasta toimitetaan hakijalle lyhennysaikataulu, josta maksuerät selviävät vaivattomasti. Lainan voi kuitenkin maksaa halutessaan takaisin myös suunniteltua nopeammin. Tästä ei aiheudu lisäkuluja. Myös yksittäisen lyhennyserän eräpäivän siirto on mahdollista sopimalla siitä asiakaspalvelun kanssa.

www.aasa.fi