Kulutusluotto heti tililleMonet kulutusluoton hakijat toivovat saavansa rahat käyttöönsä heti. Syynä voi olla esimerkiksi lähestyvä laskun eräpäivä, alkava loma tai vaikkapa halu varmistaa vuokrasopimus maksamalla takuuvuokra mahdollisimman nopeasti.

Voiko rahat saada tilille heti?

Kulutusluoton hakeminen kestää tavallisesti useampia päiviä. Hakemukseen täytyy toimittaa liitteitä, ja sen käsittelyyn kuluu aikaa.

On kuitenkin olemassa luotonantajia, joilta on mahdollista saada kulutusluotto heti tilille. Esimerkiksi Nopsalaina on panostanut erityisesti nopeaan käsittelyyn ja lupaa antaa vastauksen hakemukseen jo 15 minuutissa. Rahat siirretään nopeasti kaikkiin tärkeimpiin pankkiryhmiiin. Kun hakemuksen täyttää oikein, rahat voivat siis olla käytettävissä jo samana päivänä.

Sähköinen hakemus käsitellään nopeimmin

Rahojen saamiseksi nopeasti on parasta lähettää hakemus sähköisesti. Tämä säästää useita päiviä edestakaiseen postitteluun kuluvaa aikaa.

Nopein ja turvallisin tapa on käyttää pankkitunnuksia tunnistautumiseen ja hoitaa koko hakemusprosessi lainanantajan verkkosivuilla. Näin lainanantaja voi varmistautua henkilöllisyydestäsi, ja toisaalta myös tiedot ovat paremmin suojassa kuin sähköpostia käytettäessä. Tiliotteen tai palkkatodistuksen voi yleensä lähettää hakemuksen yhteydessä esimerkiksi pdf-muodossa.

Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, mutta käytettävissäsi on skanneri, saattaa olla mahdollista lähettää allekirjoitettu ja skannattu hakemus sähköpostin liitteenä.

Näin nopeutat hakumenettelyä

Hanki asiakirjat valmiiksi sähköisessä muodossa. Tiliotteen voi ladata verkkopankista tai skannata. Kirjanpitäjä voi mahdollisesti toimittaa palkkatositteen sähköisesti. Verotuspäätöstä ei vielä nykyään voi ladata netistä, mutta voit skannata sen. Jos mahdollista, pyri saamaan kaikki tiedot samaan dokumenttiin – esimerkiksi Nopsalainan sivuilla voi lähettää kerralla vain yhden tiedoston. Lisää voi toimittaa erikseen vaikkapa sähköpostilla, mutta tämä hidastaa osaltaan käsittelyä.

Ennen kuin lähetät hakemuksen, käy kaikki kohdat huolellisesti läpi. Ovatko kaikki tiedot oikein? Oletko vastannut kaikkiin kysymyksiin? Puutteet ja epäselvyydet pidentävät käsittelyaikaa.

Älä ota lainaa hetken mielijohteesta

Vaikka lainaa on mahdollista saada todella nopeasti, tämä ei tarkoita että sitä pitäisi ottaa hetken mielijohteesta tai kevein perustein. Kulutusluotto on pitkäaikainen sitoumus, ja sen hoitoon on sitouduttava jopa vuosiksi.

Kuluttaja-asiamies on puuttunut omalta osaltaan kulutusluottojen mainontaan. Eräässä päätöksessä todettiin, että luottoja ei saa markkinoida riskittömänä tai huolettomana ratkaisuna taloudellisiin ongelmiin.

Kulutusluoton ottamisen on aina perustuttava omaan harkintaan ja tietoiseen päätökseen. Tutustu vaihtoehtoihin tarkasti.